برگزاری هفتمین جلسه از اولین کارگاه خوانش آراء بین المللی

برگزاری هفتمین جلسه از اولین کارگاه خوانش آراء بین المللی و درس آموخته های آن با حضور سرکار خانم دکتر جنیدی  معاون حقوقی سابق رئیس جمهور

در هفتمین جلسه از کارگاه خوانش آراء بین المللی و درس آموخته های آن، سرکار خانم دکتر لعیا جنیدی، معاون حقوقی سابق رئیس جمهوری به بیان و تشریح نظریه دادستان اتحادیه اروپا در پرونده بانک ملی ایران پرداخت.

ایشان در ابتدا بیان داشتند که اتحادیه اروپا بیشترین اشتراکات تمدنی، اقتصادی و مبانی نظری فلسفی و حقوقی را با آمریکا دارد. این موقعیت موجب شده است که اتحادیه اروپا تمام این اشتراکات در حقوق آزادی و سایر مولفه های حقوقی است که حقوق بر روی این infrastructure[1] تشکیل می‌شود. اینکه در مقابل یک چنین آثار فرا سرزمینی بایستیم و مقابله کنیم و به principle of territorial laws[2]  برگردیم. این اصلی است که در حقوق بین الملل خصوصی پذیرفته است. حتی اگر متخصصان حقوق بین الملل عمومی ما و بسیاری از متخصصان حقوق بین الملل عمومی در جهان در بحث extra territorial legislation[3]  تردید و تشکیک بکنند و حتی اگر متخصصان روابط بین الملل درباره کاربری قوانین بازدارنده ایراد کنند که این قوانین در جنگ قدرت بسیار کم اثر است و حتی متخصصان اقتصاد مستند به فواصل اقتصادی این قوانین را بی فایده بدانند، هنوز این نقطه عطف و قدم مهم است. حقوق آمده است که ذره ذره عمل مشروع را از عمل نامشروع، رفتار نامشروع را از نامشروع و درباره مدنیت کردن زندگی بشری تعیین تکلیف کند. این طور نبوده است که rule of law[4] از ابتدای زمانی که حقوق پا به عرصه وجود گذاشته بود جا افتاده باشد. بلکه این امر به مرور محقق شده است.

برای دیدن قسمتی از این جلسه لینک زیر و صفحه زیر را دنبال کنید :

قسمت ابتدایی :

https://www.instagram.com/tv/CfGTkvlJ-Rd/?utm_source=ig_web_copy_link

پرسش و پاسخ:

https://www.instagram.com/tv/Ce6QUGkPvy8/?utm_source=ig_web_copy_link

 

 

 

[1] زیر بنا

[2] اصل سرزمینی بودن قانون

[3] قوانین فرا سرزمینی

[4] حاکمیت قانون

 

 

 

 

 

به اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو