از جمله خدمات مشاوره خانواده در مرکز میتوان به مشاوره پیش از طلاق اشاره نمود و در افق بلند مدت مرکز به سمت ارائه خدماتی چون مشاوره پیش از ازدواج و حین زندگی نیز حرکت خواهد نمود.
فلسفه مشاوره
فلسفه مشاوره اقناع زوجین برای سازش و بازگشت آنان به زندگی مشترک و ایجاد تأخیر نسبی در فرایند طلاق باهدف کنترل اقدام به طلاقهای هیجانی است. مشاور صرفاً میتواند با گفتگو و اقناع و بهدوراز هرگونه اجبار و تحمیل، «متقاضیان طلاق» را از امر طلاق منصرف نموده و آنان را به «متقاضیان درمان» تبدیل نماید. یکی از آثار جانبی مهم خدمت مشاوره پیش از طلاق، حتی در شرایطی که سازشی میان زوجین متقاضی طلاق حاصل نشود، کاهش تبعات نامطلوب برآمده از اختلافها و کنترل آثار مخرب آن در سطح جامعه است.
فرایند ارجاع مشاور خانواده
فرایند ارجاع به مشاور خانواده بدین شرح است که در گام اول زوج تا زوجه مبادرت به ثبت درخواست مشاوره می نماید. در ادامه درخواست به یکی از مراکز مشاوره خانواده با عملکرد بالا در امر سازش ارجاع می شود. پس از برگزاری جلسه مشاوره تلفنی جهت اخذ اطلاعات و انجام هماهنگیهای لازم، با توجه به نوع درخواست طلاق، زوج، زوجه و یا هر دو میبایست 5 جلسه مشاوره را طی نمایند. زوج و زوجه پس از هر جلسه میبایست نسبت به شرکت در نظر سنجی و ارائه بازخورد از نحوه برگزاری جلسه مشاوره و متخصصان مباردت ورزند. در انتهای فرایند مشاوره مسئول مرکز گزارش نهایی خود را تنظیم می نماید. در صورت عدم سازش، گواهی عدم سازش به مرجع ذی ربط ارسال میگردد.
نحوه ارزیابی موقعیت مکانی محل تاسیس مراکز مشاوره