درهمایش بررسی ابعاد حقوقی حادثه تروریستی شاهچراغ(ع) مطرح شد؛طرح دعوی و ثبت دادخواست علیه ۱۸ نفر از مقامات آمریکایی

رئیس مرکزوکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از طرح دعوی و ثبت دادخواست با اخذ وکالت از خانواده شهدای مدافع حرم علیه ۱۸ نفر از مقامات آمریکایی خبرداد.

دکتر حسن عبدلیان پور صبح امروز ۳ آبان در نشست علمی و تخصصی بررسی ابعاد حقوقی حادثه حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) افزود: این طرح دعوی با اهتمام حقوقدانان هفته گذشته در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی در دادگستری تهران انجام گرفت.

عبدلیان پور یادآور شد: طرح دعوی بر علیه مقامات ارشد، اشخاص حقیقی، کاخ سفید ، وزارت دفاع آمریکا و همه کسانی که در حوادث تروریستی دخیل هستند انجام‌گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که در مجموعه حقوقی و قضایی این اتفاق می افتد، عنوان کرد: با توجه به اینکه در تمام حوادث تروریستی طی همه این سال ها در کشور دست جنایتکار آمریکا مشهود است از اینرو ما حقوقدانان نمی توانیم نسبت به این مسائل منفعل بوده و کنشگری ویژه نداشته باشیم، لذا حتما باید اقداماتی را در ابعاد حقوقی انجام دهیم.

رئیس مرکزوکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه خاطرنشان کرد: بعد از حادثه تروریستی شاهچراغ(ع) داعش رسما اعلام کرد که این حادثه توسط آنها طراحی و صورت گرفته است، با توجه به اینکه آمریکایی ها بارها درباره نقش خود در به وجودآوردن داعش اظهار نظر کرده اند؛ مستنداتی واضح تر از این برای صدور رای توسط دادگاه وجود ندارد.

عبدلیان پور گفت: این کار بزرگ در مجموعه مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه آغاز و چندین دادخواست دیگر علیه دولت آمریکا صادر شده است.

 

هدف دشمنان از ترورهای انجام گرفته، مقابله با ترویج اسلام ناب است

 تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با اشاره به ترورهایی که در حرم مطهر شاهچراغ(ع) انجام شد، گفت: هدف نهایی دشمنان اسلام از انجام ترورهای اخیر مقابله با توسعه، ترویج و تثبیت اسلام ناب در منطقه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری امروز، ۳ آبان ماه در نشست بررسی ابعاد حقوقی ترورهای حرم شاهچراغ(ع) که در سالن شهید دستغیب حرم شاهچراغ (ع) برگزار شد، با بیان اینکه دشمنان به هدف خود نخواهند رسید، تصریح کرد: با اینکه دشمنان مدام در فکر کارشکنی هستند اما روزبه‌روز شاهد رشد و توسعه تفکر انقلاب اسلامی در دنیا هستیم.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با اشاره به مقاومت مردم مظلوم غزه و لبنان، اظهار کرد: جبهه مقاومت یک قدرت جهانی است که روزبه‌روز در حال پیشرفت است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به خباثت دشمن و ترورهایی که در حرم احمدبن‌موسی (ع) انجام شد، گفت: حرم شاهچراغ(ع) مکانی برای دعا، عبادت و بندگی خدا است که دشمن حرمت‌شکنی کرد و با حمله خود مردم بی‌گناه را به شهادت رساند.

 

قانون آیین دادرسی کیفری نیاز به اصلاحات دارد

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: مصادیق بسیاری در حوزه امنیت و آزادی شهروندان در قانون اساسی وجود دارد.

محمد سرگزی با بیان اینکه در کنوانسیون‌های مختلف هرگونه حمله به اماکن دینی مطرود شمرده می‌شود، بیان کرد: دغدغه‌هایی از نهادهای حقوقی به کمیسیون حقوق منعکس می‌شود مبنی بر اینکه برخی از قوانین نیاز به اصلاحات دارد.

وی ادامه داد: با پیگیری‌هایی که در دولت و مجلس صورت گرفته است، توانسته‌ایم برخی از این دغدغه‌ها را در قالب یک طرح و لایحه در اولویت کمیسیون حقوقی و قضایی قرار دهیم.

سرگزی تصریح کرد: می‌توان به موازات کمیسیون حقوقی و قضایی، در مرکز وکلا یک کمیسیون ایجاد کرد که نسبت به بررسی برخی طرح‌ها اقدام کرده و پیشنهادات خود را ارائه کنند و از پیشنهادات این افراد در حوزه اصلاح قوانین استفاده شود.

وی اظهار کرد: قانون آیین دادرسی کیفری نیاز به اصلاحات دارد، قطعاً نمی‌توان تمام قانون را عوض کرد اما می‌توان قسمت‌هایی که نقص دارد را برطرف کرد. لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، بحث اصلاح لایحه مبارزه با قانون قاچاق کالا و ارز، اصلاح قانون اجرای نحوه محکومیت‌های مالی و موارد دیگری که نیاز به نظرات تکمیلی و کارشناسی وکلا دارد.

پرونده‌های حمله به حرم مطهر شاهچراغ (ع) به صورت ویژه بررسی شد

دادستان شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه بحث امنیت یک مبحث بسیار مهم است، در ارتباط با وضع امنیت در استان فارس و اغتشاشات سال ۱۴۰۱، گفت: دشمنان امیدواری زیادی به فارس و به خصوص شیراز داشت که مردم‌ متدین و دین‌دار فارس دشمن را ناامید کردند.

وی تصریح کرد: گروهک داعش مخل امنیت است و با توطئه‌های متعددی سعی در ناامن کردن منطقه دارد. با موارد متعددی از این دسیسه‌چینی‌ها برخورد داشتیم و ۲ حادثه ترور در حرم مطهر شاهچراغ (ع) نمونه‌هایی از آن بود. در واقع دشمن به همراهی مردم شیراز امید داشت و مردم شیراز نه تنها همراهی نکردند بلکه این حوادث را محکوم کردند.

دادستان شیراز ادامه داد: پرونده‌های این ۲ حادثه تروریستی به صورت خاص و سریع مورد بررسی قرار گرفت و به صورت ویژه تعیین تکلیف شد و قوانین در مورد آن اجرا شد.

در بحث تبلیغات ضعف داریم

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی اندرزگو فرزند شهید علی اندرزگو نیز در این نشست بیان کرد: باید تلاش کرد در قسمت درست تاریخ باشیم، تحولات عالم را رصد کنیم تا از مسیر درست خارج نشویم و پشت سر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) حرکت کنیم که عاقبت بخیری در این مسیر است.

وی تصریح کرد: باید دادگاهی تشکیل شود تا حق مظلومان گرفته شود. جیش‌الظلم در سیستان و بلوچستان در حال ظلم و ناامن کردن منطقه است و در این نقطه در حال شهید دادن هستیم. در استان‌های مختلف در خصوص مسئله تروریست باید دادگاه شکل بگیرد.

اندرزگو با بیان اینکه امروز جنگ روایت‌ها است، اظهار کرد: در بحث تبلیغات ضعف داریم و باید تشکیلاتی که علیه تروریست و حامیان آن شکل گرفته‌ است را محکوم کرد.

وی افزود: آن‌چه که امروز در دنیا مخابره می‌شود توانسته است جای جلاد و شهید را عوض کند لذا باید تلاش کنیم روایت‌های درست در خصوص مظلومیت انقلاب اسلامی به دنیا مخابره شود.

وکالت زمانی ارزش دارد که در مسیر امنیت مردم قدم بردارد

سید محمود ساداتی، قاضی پرونده ترورها و حمله به حرم شاهچراغ(ع) نیز بیان کرد: یک حقوقدان باید ۳ ویژگی دین‌داری، قانون‌مداری و مردم‌داری را مدنظر داشته باشد.

وی با بیان اینکه اگر یک حقوقدان این ۳ ویژگی را داشته باشد دنیا و آخرت خود را تضمین می‌کند، بیان کرد: یک وکیل، قاضی و حقوقدان باید امین باشد اگر یک قاضی امین خودش باشد دیگران نیز در امنیت خواهند بود.

ساداتی با تصریح اینکه باید با مردم خوب و خوش اخلاق باشیم، متکبرانه راه نرویم، خودپسندی و غرور نداشته باشیم، تصریح کرد: وکالت زمانی ارزش دارد که در مسیر امنیت مردم قدم بردارد. عالم ماده بر اساس عدالت پایه‌گذاری شده است، عدالت امنیت را به دنبال دارد و این امنیت بر اساس قانون شکل می‌گیرد و باید با تمسک به قانون امنیت را در جامعه تقویت کرد.

در پایان این نشست از خانواده شهدای حملات تروریستی حرم شاهچراغ (ع) تجلیل شد.

حمله تروریستی اول به حرم شاهچراغ(ع) یک حمله مسلحانه در محوطه حرم شاهچراغ (ع) شیراز بود در عصر ۴ آبان ماه سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که در نتیجه این حمله ۱۳ نفر شهید و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند.

۲۲ مرداد سال ۱۴۰۲ حمله دوم تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) در کمتر از یک سال اتفاق افتاد که در این حمله ۲ نفر به شهادت رسیدند.

به اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو