به گزارش روابط عمومی مرکز وکلای قوه قضائیه استان کرمان ، در نشست هماندیشی در خصوص تقویت دیدگاههای صلح و سازش و استفاده از ظرفیت وکلا در این امر که با حضور رئیس کل دادگستری کرمان و معاون قضائی رئیس کل در امور شوراهای حل اختلاف برگزار گردید، رئیس مرکز وکلای کرمان بیان داشت: رویکرد وکلا اساساً مبتنی بر صلح و سازش می باشد و این موضوع باید از طریق نهادهای قضایی و دادگاه تقویت گردد و دستگاه قضایی با همکاری نهاد وکالت پرونده را به سمت صلح و سازش با نهاد داوری سوق دهد با توجه به اینکه در بسیاری از مواقع طرفین دعوا با ذهنیت اینکه در دادگاه پرونده بایستی با صدور دادنامه فیصله یابد یا اینکه از حق قانونی خود مطلع نیست که میتوان از طریق صلح و سازش به حق خود برسند.
شجاعی در ادامه چندین پیشنهاد در راستای فرهنگ سازی صلح و سازش مطرح نمودند که اهم آنها عبارت اند از؛ گنجاندن سرفصل های آموزشی با عنوان صلح و سازش و داوری در دروس آموزشی وکلا و همچنین ایجاد مشوقهایی برای وکلای که نسبت به ایجاد صلح و سازش اقدام می نمایند.
ایشان افزودند؛ در آیین نامه تعرفه حق الوکاله امکان اخذ مبلغ حق الوکاله در صورت خاتمه پرونده به صلح و سازش پیش بینی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی نیز در ادامه اظهار داشت: مسئله صلح و سازش از دیدگاه شرع مقدس اسلام ارزش و مرتبه بسیار بالایی دارد و علاوه بر ایجاد آثار اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی برای طرفین پرونده، از صرف بیت المال نیز جلوگیری میکند.
رئیس کل دادگستری کرمان اذعان نمود: آیات قرآن و روایات معصومین ارزش و اهمیت صلح و سازش را نشان میدهند و در اسلام با همه اهمیتی که برای امر قضاوت و داوری در نظر گرفته شده اما پیش از آن به اهمیت صلح و سازش اشاره کرده و مصالحه مقدم بر صدور حکم است و نگاه قضا محور در اختلافات وجود ندارد بلکه نگاه صلح و سازش محور اصلی و مبنای قضاوت ما هم همین است.
عالیترین مقام قضائی استان تصریح کرد: ما بر اساس شرع مؤظفیم توصیههای دین اسلام را در زندگی اجتماعی آورده و همه مردم اعم از قاضی، وکیل، کارشناس و غیره باید بپذیرند که مسئله صلح و سازش اولولیت اول است و تلاش واقعی خود را جهت صورت گرفتن صلح و سازش به کار گیرند که قطعا آثار و برکات و نتایج آن قابل مشاهده خواهد بود.
وی افزود: درست است وکلاء وظیفه دفاع از حقوق موکل خود را دارند اما رؤسای شوراهای حل اختلاف گلایه دارند در برخی پروندهها بخصوص پروندههای خانواده به دنبال برقراری صلح و سازش و حفظ کیان خانواده هستیم اما متأسفانه با ممانعت وکیل مواجه میشویم و تقاضا داشتند که به شوراها در این زمینه کمک شود.
رئیس کل دادگستری کرمان تلاش برای صلح و سازش را یک وظیفه دینی و اخلاقی دانست و بیان داشت: از جامعه وکلاء درخواست دارم تا به موضوع صلح و سازش در قالب وکلای مصلح ورود کنند و در پروندههایی که وکالت میکنند اولویت آنها برقراری صلح و سازش بین طرفین پرونده باشد و در امر کاهش ورودی پروندهها به مراجع قضایی و برقراری صلح و سازش یاریگر دستگاه قضایی باشند.
وی اظهار داشت: نباید یکدیگر را متهم کنیم، ممکن است ما به عنوان قاضی نظرمان این باشد که مقصر اصلی وکیل است، وکلا نیز نظرشان بر مقصر بودن شوراهای حل اختلاف باشد این در حالی است که باید رسیدن به صلح و سازش را به عنوان یک ارزش و فارغ از متهم کردن یکدیگر دنبال کنیم تا بتوانیم در محضر پروردگار به خوبی پاسخگو باشیم.