رئیس مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با دکتر قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار دکتر قهرمانی با بیان اینکه از اولین روزحادثه به صورت مستقیم پای کار بوده ایم گفت: مدیریت بحران این حادثه کار بزرگی بوده است که با همکاری و همراهی مسئولان استانی در دستگاه قضا این مهم را محقق ساخته ایم.
وی در ادامه افزود: پس از وقوع حادثه و رسیدن به مرحله ثبات، باتوجه به آسیب های وارده، خسارات و خسارت دیدگان را به شش دسته متوفیان، مصدومین، خودروهای آسیب دیده دارای بیمه بدنه، خودروهای آسیب دیده بدون بیمه بدنه، تجار و فعالان اقتصادی و در نهایت بندر و ادارات دولتی تقسیم کردیم.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در توضیح رسیدگی به این دسته بندی خسارات بیان داشت: به محض شناسایی متوفیان دیه آنها را بدون هیچگونه تشریفاتی آماده کردیم و ارائه مدارک به خانواده آنها پرداخت شد. اما یکی از بخش هایی که چالش زیادی درآن داشتیم بحث خسارات خودروهاست که طی ۴۸ ساعت گذشته ۶۸۵ خودرو که بیمه بدنه داشتند را حواله پرداخت آنها را به صاحبانش داده ایم و تمهیداتی که در نظر گرفتیم نه از سابقه بیمه آنها کاسته شد و نه فرانشیز از آنها کسر گردیده است.
دکتر قهرمانی درمورد خودروهای فاقد بیمه بدنه نیز گفت: حدوداً ۲هزار خودروی فاقد بیمه مورد ارزیابی قرار گرفته تا میزان خسارتشان مشخص شود و نهایتاً برای پرداخت خسارات از یک منبع مشخصی اقدام خواهد شد؛ اما در این مرحله ما نیاز جدی به حضور و کمک مرکز وکلا داریم تا با بهره گیری از توان این مجموعه مشکلات مردم را بکاهیم و در مسیر رسیدگی به خسارات وارد اذیت و خسته نشوند؛ لذا از مرکز می خواهیم که تعدادی وکیل را به ما معرفی کنند و مردم بتوانند با دادن وکالت به این وکلای مشخص به صورت دسته جمعی پرونده خود را پیگیری کنند و دیگر شاهد پرونده های شخصی به صورت فردی نباشیم.
که مردم اذیت نشوند و لازم نباشد که آنها یک به یک تشکیل پرونده دهند. از مرکزمیخواهیم که تعدادی وکیل را معرفی کند و لایحه و شکایت مردم را بگیرند و با ما طرف باشند.
نزدیک به ۱۲۰۰ نفر مصدوم داریم که نزدیک به ۲۰۰ نفر آنها جراحت جدی برداشته اند و الباقی مشکل خاصی ندارند. این موضوع نیز برای اینکه مردم اذیت نشوند تمهیدی از سوی دادستانی در نظر گرفتیم که هر فردی که مدعی اسیب شده مورد معاینه و پذیرش بیمارستان شود و طی کارگروهی اسناد آنها دریافت می شود و فرم شکایت آنها گرفته می شود و حتی شماره کارتشان اخذ شده که حتی پس از تعیین خسارات هم مردم لازم به حضور نداشته باشند. دراین زمینه هم از مرکز می خواهیم تا با استفاده از توان کارشناسان و وکلای خود برای رسیدگی به پرونده ها کمک حال ما باشید و بتوانیم سریع کار را پیش ببریم. و حتی اگر مردم نسبت به تعیین خسارات اعتراض داشتند بازهم از مرکز می خواهیم که با تعیین وکیل و کارشناس امورات مردم را در دست بگیرد و نهایت آسایش و آرامش را برای مردم فراهم سازیم.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان بر عزم جدی دستگاه قضا تاکید کرد و گفت: بخش مهمی از اقدام ما رسیدگی به پرونده اصلی این حادثه است و اعلام کرده ایم که بازپرسان به صورت دقیق و بدون توجه به پیش داوری ها علت وقوع و فرضیه های موجود را براساس قانون و نظرات فنی مشخص نمایند.
در ۱۷ رشته کارشناسی مرتبط با حادثه آماده خدمت رسانی هستیم
دکتر عبدلیان پور نیز در این دیدار با عرض تسلیت به خانواده جانباختگان و آرزوی سلامتی برای مصدومان حادثه بیان داشت: بیاد یک خداقوت جدی به مجموعه دادگستری و دستگاه قضا در استان داشت که حقیقتاً با حضور میدانی خود ایثار و کاری جهادی انجام داده اند.
رئیس مرکزوکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در ادامه گفت: در بازدیدی که ما از محل وقوع حادثه داشتیم شرایط واقعاً سخت و عمق فاجعه زیاد است، اما دیدیدم که نیروهای حاضر در میدان با تمام وجود درحال کار هستند و مسئولان قضایی به ضورت مستقیم برای صیانت از حق و حقوق مردم پای کار هستند.
عبدلیان پور با اشاره به بازدید از مصدومان در بیمارستان بیان داشت: در عیادتی که از این عزیزان داشتیم همگی به اتفاق از نحوه خدمت رسانی و رسیدگی های مسئولان رضایت کامل داشتند و پیامی بابت رسیدگی حضوری از پزشکی قانونی داشتند که ما آن را به دکتر قهرمانی رئیس کل محترم دادگستری استان انتقال دادیم و ایشان فی المجلس آن را پیگیری و دستور انجام و تسهیل امور را دادند که این نشان از روحیه جهادی ایشان دارد.
رئیس مرکز در ادامه گفت: با توجه به اینکه بیش از ۱۷ رشته کارشناسی در رسیدگی به این حادثه دخیل و مرتبط هستند و با توجه به اینکه تمام این امکانات در استان هرمزگان موجود نیست، ما به صورت یک کار ملی با تشکیل کارگروه ویژه برای این حادثه آماده خدمت رسانی به آسیب دیدگان با هماهنگی و نیاز دادگستری و دستگاه قضا هستیم.