حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت) طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضائیه، ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت امام رضا (ع) اظهار کرد: در روایتی از امام امام رضا (ع) آمده است که «مَن فَرَّجَ مِن مُؤمِنٍ، فَرَّجَ اللّه ُعَن قَلبِهِ یَومَ القِیامَهِ»؛ یعنی هر کس اندوه مؤمنى را بزداید، خداوند در روز قیامت، غم از دلش مىزداید. بر همین اساس، طبق دستورات و سفارشات ائمه هدی، ما کارگزارن نظام باید تمام تلاش خود را معطوف به گرهگشایی از امور مردم کنیم و برای رفع نیازها و مشکلات مردم، شب و روز نشناسیم.
رئیس قوه قضائیه با تسلیت مجدد به خانواه جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی، گفت: با کمک و همدلی مردم و حضور و ممارست امدادگران، نیروها و مسئولان از قوای مختلف، اقدامات لازم برای تمشیّت امور در بندر شهید رجایی پس از حادثه رخداده، تا آنجا که میسر و مقدور بود در سریعترین زمان ممکن انجام شد.
رئیس مرکز: انجام یک کارملی و سراسری برای حادثه بندر شهید رجایی
درادامه این جلسه دکترحسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه نیز به ارائه گزارشی از بازدید میدانی از محل حادثه و اقدامات صورت گرفته توسط این مرکز در ماجرای حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس پرداخت و گفت: براساس وظیفه ملی و سازمانی خود به همراه هیاتی از روسای هیات مدیره های استانی و کارشناسان و وکلای مجرب مرکز به بندرعباس و بندرشهید رجایی رفته و از نزدیک شرایط و آنچه از موضوعات مرتبط با حوزه کارشناسی،وکالت و مشاوران بود را مورد بررسی قرار دادیم.
بهره گیری از تمام ظرفیت مرکز برای خدمت رسانی در حادثه
وی افزود: از همان ساعات و روزهای ابتدایی حادثه، مسئولان مراکز وکلای استانهای مختلف با ما تماس داشته و آمادگی خود را برای ارائه هر نوع کمک و انجام وظیفه در حوزههای وکالت، کارشناسی و مشاوره خانواده، اعلام کردند. از همین رو و پس از بازدیدی که از بندر شهید رجایی صورت گرفت، بنا شد که یک کار ملی با بهرهگیری از تمام ظرفیتها در زمینه وکالت، کارشناسی و مشاوره خانواده صورت بگیرد.
نیاز به حداقل ۱۷ رشته کارشناسی در رسیدگی به پرونده های بندرشهید رجایی
عبدلیان پور با بیان اینکه در شرایط موجود کار کارشناسی یکی از نیازهای اساسی در رسیدگی به وضعیت این حادثه است گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته مشخص شد که حداقل در قالب ۱۷ رشته کارشناسی «راه و ساختمان»، «حوادث کار»، «برق و کارخانجات»، «مخابرات و الکترونیک»، «امور گمرکی»، «امور بیمه»، «لوازم اداری و خانگی»، «امور اداری و استخدامی»، «امور کار و کارگری»، «حسابداری و حسابرسی»، «وسائط نقلیه زمینی»، «امور پزشکی»، «کامپیوتر»، «امور حمل و نقل دریایی»، «امور حمل و نقل جادهای» و «تاسیسات و ساختمانی»، باید ابعاد مختلف حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس مورد بررسی قرار بگیرد. هماکنون امور مربوط به این کارشناسیها، به صورت ویژه، با دقت نظر فراوان و البته رایگان در حال انجام است.
اعلام وکالت رایگان برای ۲۰۰ نفر از مصدومان حادثه
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه عنوان کرد: همچنین طی روزهای گذشته، کارشناسان مرکز به برخی اعتراضات صورت گرفته در خصوص کارشناسیهای مربوط به بیمه، رسیدگی کردهاند.
عبدلیانپور ادامه داد: وکلای مرکز از ۲۰۰ نفر از مصدومان حادثه، وکالت معاضدتی و تبرعی گرفته و در حال پیگیری پروندههای آنها هستند؛ اکثر مصدومان، افراد غیربومی هستند و دغدغه چگونگی پیگیری مراحل کارها و پروندههایشان را دارند. وکلای مرکز در این زمینه به آنها اطمینان خاطر داده و تاکید کردهاند که تا پایان، پروندههایشان را پیگیری میکنند؛ همین موضوع، تسکینی بر آلام این مصدومان شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تعدادی از مشاوران خانواده مرکز نیز در منطقه مستقر شدهاند تا خدمات روانشناسی و روانپزشکی را به خانوادههای متوفیان حادثه بندرعباس ارائه دهند و قدری از آلام آنها را بکاهند.