آیین‌نامه تأسیس بنگاه سخنرانی در کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۱۷/۱۱/۱۲ وزیر دادگستری

وزیر دادگستری نظر به شق ۱ و ۴ ماده ۱۹ و ماده ۲۵ قانون وکالت مقرر می‌دارد:

ماده ۱ ـ به‌منظور ترقی علمی و اخلاقی وکلا مبتدی و آماده نمودن ناطقین شعبه بنام شعبه سخنرانـی در کانـون وکلا دادگستری تأسیس می‌شود.

ماده ۲ ـ شعبه دارای رئیس و یک معاون و دو نفر بازرس خواهد بود.

ماده ۳ ـ وظایف شعبه عبارت است از:

الف ـ مطالعه در متن خطابه و موضوع نطق و اظهارنظر و تهیه گزارش برای هیئت‌مدیره کانون

ب ـ تنظیم کارهای مربوط به خطابه و نطق و نظارت در جلسات و تعیین موضوع نطق و خطابه و مناظره برای وکلا پایه دوم و کار آموزان.

ج ـ ثبت‌نام و نشان داوطلبان با تعیین نمره خطابه و نطق در دفتر مخصوص.

ماده ۴ ـ سوای وکلا دادگستری و کارآموزان اشخاص زیر نیز ممکن است با سپردن تعهد کتبی مبنی بر رعایت نظامات کانون تحصیل پروانه مخصوص نموده و در جلسات تمرینی که به‌منظور تهیه و ترتیب ناطق تشکیل می‌شود شرکت جویند:

الف ـ دانشجویان دانشکده حقوق و دانشکده معقول و منقول با داشتن موافقت‌نامه وزارت فرهنگ و دانشجویان آموزشگاه قضائی با موافقت‌نامه وزارت دادگستری.

ب ـ خدمتگزاران قضائی با موافقت‌نامه وزارت دادگستری.

ج ـ خدمتگزاران اداری با موافقت‌نامه وزارت متبوع داوطلب.

ماده ۶ ـ جلسه مقدماتی یا تمرینی با حضور رئیس شعبه یا معاون و یکی از بازرسان و دو نفر از کارمندان هیئت‌مدیره تشکیل می‌شود و پس از ختم جلسه گزارش آن را تنظیم و به هیئت‌مدیره خواهد داد.

انتقادکنندگان در بدو جلسـه از طرف رئیـس شعبه از بین حضار انتخاب می‌شوند.

ماده ۷ ـ جلسات بر دو نوع است: ۱ ـ مقدماتی یا تمرینی ۲ ـ عمومی.

ماده ۸ ـ هیئت‌مدیره پس از رسیدگی درصورتی‌که مقتضی بداند اجازه می‌دهد که جلسه عمومی برای استماع خطابه یا نطق تشکیل گردد هیئت‌مدیره می‌تواند در صورت انقضاء عین خطابه یا نطق را برای درج در مجموعه حقوقی به اداره فنی بفرستد.

ماده ۹ ـ جلسه تمرینی ممکن است به شکل مناظره با دادگاه تشکیل گردد درصورتی‌که مناظره باشد مخالف و موافق موضوع باید قبلاً نام خود را در شعبه نطق و خطابه به ثبت برساند و در موقعی که رئیس شعبه تعیین می‌نماید بدون تخلف حاضر شوند.

در جلسه که به شکل دادگاه تشکیل می‌یابد یک نفر به‌عنوان مدعی‌العموم و یک نفر به‌عنوان وکیل مدافع و یک یا چند نفر از کارمندان هیئت‌مدیره و یا اشخاص دیگری که رئیس کانون معین می‌نماید به‌عنوان هیئت حاکمه انتخاب می‌شوند.

ماده ۱۰ ـ رئیس شعبه اختیار دارد درصورتی‌که مقتضی بداند به موافقین و مخالفین مندرجه در ماده ۹ دستور بدهد برای جلسه که تعیین می‌نماید سمت خود را با یکدیگر تبدیل نمایند.

ماده ۱۱ ـ دعوت مستمعین برای جلسات عمومی با هیئت‌مدیره است.

دعوت‌نامه باید متضمن موضوع خطابه یا نطق و یا مناظره و نام سخنران و محل و وقت حضور باشد.

ماده ۱۲ ـ حداکثر مدت جلسه عمومی یک ساعت و نیم است.

ماده ۱۳ ـ موضوع خطابه یا نطق و یا مناظره باید به شعب مختلف حقوق ارتباط داشته باشد.

ماده ۱۴ ـ رئیس دفتر کل بازرسی و سازمان وکلا رئیس اداره فنی وزارت دادگستری و رئیس پارکه انتظامی وکلا و همچنین کارمندان هیئت‌مدیره کانون می‌توانند در شعبه یا جلسات تمرینی حاضرشده و اظهارنظر نمایند.

ماده ۱۵ ـ این آئین‌نامه که مشتمل بر ۵ ماده است از اول اسفندماه ۳۱۷ قابل‌اجرا است و هیئت‌مدیره کانون وکلا مأمور اجرا آن است.

به اشتراک گذاری مطالب:

جستجو