آیین‌نامه راجع به قانون وکالت مصوب ۱۳۱۸ وزیر دادگستری

وزارت دادگستری بر طبق ماده هشتم قانون وکالت مصوب ۲۵بهمن ماه ۱۳۱۵ مقرر می‌دارد:

ماده ۱ـ دفتر کل بازرسی و سازمان وکلاء صورت اسامی کارآموزان را به کانون وکلا ابلاغ خواهد کرد.

ماده ۲ـ کارآموز باید در دوره کارآموزی وظایف زیر را بر طبق دستور و تحت نظارت کانون وکلا انجام دهد:

الف ـ حضور و شرکت در سخنرانی‌ها و جلسات تمرینی کانون وکلا

ب ـ کار کردن نزدیکی از وکلا و انجام کارهای معاضدت قضائی و حضور در جلسات دادگاه‌ها لااقل ماهی دو مرتبه

ماده ۳ـ(اصلاحی ۱۳۲۶/۱۰/۲۶)وکیل سرپرست به انتخاب هیئت مدیره کانون وکلا از بین وکلائی که لااقل دارای ده سال سابقه وکالت یا قضاوت بوده و محکومیت انتظامی از درجه ۴ به بالا نداشته باشند انتخاب می‌شود .

ماده ۴ـ کارآموز باید قبلاً موافقت وکیلی را که نزد او کار می‌کند جلب نماید.

ماده ۵ ـ هر کارآموز دارای کارنامه مخصوصی خواهد بود که از طرف کانون وکلا به او داده می‌شود.

در این کارنامه باید حضور در جلسات دادگاه‌ها به گواهی رؤسای دادگاه‌ها و کارهایی که نزد وکیل انجام داده است و حسن اخلاق در دوره کارآموزی به گواهی آن وکیل و خدماتی که در معاضدت قضائی نموده است به گواهی رئیس شعبه معاضدت قضائی و تمرینات و سخنرانی‌ها به گواهی رئیس شعبه سخنرانی کانون وکلا برسد.

ماده ۶ ـ کارآموزانی که دارای دانشنامه لیسانس یا دکترا هستند در کارهای راجعه به پایه اول و سایر کارآموزان مطلقاً در دوره کارآموزی نمی‌توانند قبول وکالت و دخالت در دادرسی اعم از دادن دادخواست و لوایح و یا حضور در جلسات دادرسی بنمایند مگر به وکالت از طرف وکیلی که نزد او کارآموزی می‌نمایند یا به تعیین از طرف معاضدت قضائی.

ماده ۷ـ (اصلاحی ۱۳۲۶/۱۰/۲۶) شعبه کارآموزی کانون نسبت به هر یک از کارآموزان باید اختیار عملّی نموده و با ملاحظه کارنامه او اظهارنظر به قبول یا رد او بنماید.

تبصره ـ(الحاقی ۱۳۲۶/۱۰/۲۶) شعبه کارآموزی از ۳ نفر از وکلای مبرز پایه یک دادگستری به انتخاب هیئت مدیره کانون تشکیل می‌گردد.

ماده ۸ـ در صورتی که کارآموز نسبت برأی هیئت مزبور معترض باشد می‌تواند در ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ رأی هیئت مدیره کانون وکلا شکایت نماید و رأی هیئت مدیره کانون وکلا قطعی خواهد بود.

ماده ۹ـ در صورتی که رأی موافق نسبت به کارآموزی داده نشود باید دوره کارآموزی را تجدید نماید مگر اینکه عدم موافقت از نقطه نظر فساد اخلاق باشد که در این صورت دوره کارآموزی قابل تجدید نیست و پس از قطعی شدن رأی مراتب به دفتر کل سازمان وکلا جهت اقدام مقتضی اطلاع داده می‌شود.

ماده ۱۰ـ کارآموزانی که مقیم تهران نیستند مادام که کانون وکلا در حوزه اقامت آنها تشکیل نشده است از حضور در سخنرانی‌ها و جلسات تمرینی کانون وکلا معاف خواهند بود و پس از اتمام دوره کارآموزی بر طبق این آئین‌نامه نسبت به ایشان اظهارنظر خواهد شد.

ماده ۱۱ـ کانون وکلا مأمور اجرای این آئین‌نامه می‌باشد.

به اشتراک گذاری مطالب:

جستجو