آیین‌نامه کانون وکلا مصوب ۱۳۲۰ وزیر دادگستری

نظر به ماده ۱۸ و ۲۵ قانون وکالت مقرر می‌شود:

ماده ۱ ـ کانون وکلاء دادگستری در مقر دادگاه استان تشکیل می‌شود و همه وکلاء و کارگشایانی که در حوزه دادگاه استان اقامت دارند کارمند کانون آن استان هستند .

ماده ۲ـ تا وقتی که در همه استان‌ها کانون تشکیل نشده همه وکلاء و کارگشایان کشور کارمند کانون مرکز خواهند بود .

ماده ۳ـ کانون وکلاء به وسیله هیئت مدیره اداره می‌شود.

ماده ۴ـ هیئت مدیره کانون مرکز دارای دوازده تن کارمند اصلی و شش تن کارمند جانشین است که از بین وکلاء تعیین می‌شوند. هیئت مدیره دارای دو نایب رئیس و دو بازرس و دو منشی است.

ماده ۵ ـ ریاست کانون با وزیر دادگستری است و می‌تواند از طرف خود نماینده تعیین نماید.

ماده ۶ ـ کانون دارای چهار شعبه زیر است که تابع هیئت مدیره کانون هستند:

۱ـ کمک قضائی

۲ـ راهنمائی

۳ـ نظارت و بازرسی

۴ـ کارآموزی و سخنرانی

ماده ۷ـ هر شعبه دارای رئیس و معاون (در صورت اقتضا) می‌باشد که از بین هیئت مدیره یا سایر وکلا تعیین می‌شوند.

ماده ۸ ـ کانون بنابر تصویب وزیر دادگستری برای بررسی به قوانین و سایر کارهای وابسته می‌تواند از وکلا دعوت نموده و علاوه بر شعب بالا شعب و کمیسیون‌های دیگری تشکیل دهد.

ماده ۹ـ کانون دارای مدیر داخلی است که امور حسابداری مستقیماً و همچنین دبیرخانه و کتابخانه نیز تحت نظر او خواهد بود و به عده لازم کارمند دفتری و غیردفتری خواهد داشت.

ماده ۱۰ـ هیئت مدیره در هر دوره در خردادماه برای مدت دو سال تعیین می‌شود و در دوره‌های بعد قابل انتخاب هستند و تا هیئت مدیره جدید انتخاب نشده هیئت سابق به کار خود ادامه خواهند داد.

ماده ۱۱ـ کارمندان هیئت مدیره و جانشینان مستقیماً از طرف وزیر دادگستری تعیین می‌شوند. نایب رئیس‌ها و بازرس‌ها و منشی‌ها را وزیر دادگستری از بین هیئت مدیره تعیین خواهد نمود.

ماده ۱۲ـ تعیین و انفصال رؤسا و معاونین و کارمندان شعب و سایر مستخدمین آن به پیشنهاد هیئت مدیره کانون منوط به تصمیم وزیر دادگستری خواهد بود.

ماده ۱۳ـ کارمندی هیئت مدیره افتخاری است ولی به رؤسا و کارمندان شعب ممکن است مقرری داده شود و به مستخدمین کلیتاً مقرری داده می‌شود.

ماده ۱۴ـ در صورتی که یکی از کارمندان اصلی هیئت مدیره فوت شود و یا استعفا نماید و یا چهارماه متوالی بدون عذر موجه حاضر نشود، وزیر دادگستری یکی از کارمندان جانشین را برای بقیه مدت به جای او تعیین خواهد نمود.

ماده ۱۵ـ هیئت مدیره در ماه لااقل دو جلسه خواهد داشت و نیز ممکن است به دستور وزیر دادگستری یا نماینده ایشان و یا دعوت نایب رئیس به طور فوق العاده تشکیل شود.

ماده ۱۶ـ جلسات هیئت مدیره فقط با حضور بیش از نصف عده کارمندان رسمیت خواهد داشت.

ماده ۱۷ـ رئیس یا نماینده ایشان یا هر یک از نائب رئیس‌ها که حاضر باشند جلسه را اداره خواهند نمود و اگر هیچ یک حاضر نباشند مسن‌ترین کارمندان جلسه را اداره می‌نماید.

ماده ۱۸ـ خلاصه گفتگوی هر جلسه را یکی از منشی‌ها به تعیین رئیس جلسه می‌نویسد. و اگر هیچ یک از منشی‌ها حاضر نباشند یکی از جوان‌ترین کارمندان به تعیین رئیس جلسه خواهد نوشت و باید به امضای حاضرین برسد.

ماده ۱۹ـ کلیه نامه‌های صادر از کانون به امضای رئیس یا نماینده رئیس و یا یکی از نائب رئیس‌ها خواهد رسید و رؤسای شعب نامه‌های راجع به شعبه که ریاست آن را دارند امضاء می‌نمایند.

ماده ۲۰ـ در غیاب رؤساء شعب یا در موقعی که آنها معذور از مداخله باشند یکی از نائب رئیس‌ها یا بازرسان به کار آن شعبه رسیدگی نموده و نامه‌های صادر از آن را امضاء می‌نماید.

ماده ۲۱ـ بودجه هر سال کانون تا آخر اسفند سال گذشته باید تهیه شده و پس از تصویب هیئت مدیره و وزیر دادگستری به موقع اجرا گذاشته شود و اگر تا آخر اسفند بودجه به تصویب نرسد هزینه جاری و کارمزد به تصویب هیئت مدیره و اجازه وزیر دادگستری طبق بودجه سال پیش پرداخت خواهد شد.

ماده ۲۲ـ(اصلاحی ۵/۲/۱۳۲۲) هزینه کانون از درآمد بهای وکالتنامه و پوشه و دفاتر به نرخ‌هائی که از طرف هیئت مدیره کانون تعیین و به تصویب وزارت دادگستری می‌رسد تأمین خواهد شد.

ماده ۲۳ـ(منسوخه ۵/۲/۱۳۲۲)

ماده ۲۴ـ(منسوخه ۵/۲/۱۳۲۲)

ماده ۲۵ـ کانون می‌تواند از وکلا و غیر وکلا قبول هدیه نماید.

ماده ۲۶ـ پول‌های کانون باید در یکی از بانک‌های معتبر که از طرف هیئت مدیره تعیین می‌شود سپرده شود و هیچ‌وقت بیش از پانصد ریال نباید در صندوق کانون پول نگاه داشته شود.

ماده ۲۷ـ چک‌ها و تعهدات مالی باید دارای دو امضاء باشد یکی امضای رئیس حسابداری و دیگری امضای رئیس یا نماینده ایشان با یکی از نائب رئیس‌ها و یا یکی از بازرس‌ها.

ماده ۲۸ـ تفریق بودجه هر سال تا آخر مهرماه سال بعد باید به تصویب هیئت مدیره و وزیر دادگستری برسد.

ماده ۲۹ـ خلاصه گزارش کارها و درآمد و هزینه کانون در هر سال تا آخر اسفندماه سال بعد باید چاپ شده و برای وزارت دادگستری و وکلا فرستاده شود.

به اشتراک گذاری مطالب:

جستجو